De mobiele site is nog in aanbouw en werkt mogelijks niet optimaal

Nitakkamptelex 2021


2021-07-26 17:27:00
-------------------
Hierzo, onze laatste telex! Nadat we die vieze stapkleren konden uittrekken, hebben we ons volledig laten gaan op de markt van Banyuls en in de lokale winkeltjes daar. Ook probeerden we de tan-lines die onze stapschoenen en broek achterlieten weg te werken door volop in de zon te baden. Savonds speelden er jazzbandjes en lieten we de Fransen zien wat dat echt dansen was. ???????? De tweede avond trakteerde we onszelf op een lekkere pizza en de derde avond verwende de leden hun leiding met een kookdag. Hierbij won de zelfgemaakte tiramisu van Maren, Anke en Kika. Momenteel zijn we onderweg naar Toulouse om daar een laatste nacht door te brengen in dezelfde camping waar deze reis begon. We eindigen in stijl en gaan dus opnieuw op restaurant! Hmmmmm We zien jullie morgen om 15u10 in Charleroi. Tot dan!!

2021-07-24 21:03:00
-------------------
De gewenste gerechten: - Matthi: Steak tartaar met friet - Hanne: Voorgerecht: scampi met mango en avocado, hoofdgerecht: Moussaka, dessert: Tiramisu - Robben: Sushi - Quinten: geen hello fresh - Sikke: balletjes in tomatensaus met frietjes - Jakke: cassoulet - Ella Van Cleemput : Voorgerecht: ovenhapjes van de mama, hoofdgerecht: quiche, dessert: chocomousse - Marie Goyens: hoofdgerecht: heerlijke zelfgemaakte pasta pesto van de pappie, dessert: moelleux - Marie Bouwen: aperitief: mama mia chips, voorgerecht: meloen met serannoham, hoofdgerecht: sushi, dessert: petit-beurre taart - Ella Gaublomme: Voorgerecht: lays oven backed paprika chips, hoofdgerecht: sushi ( vooral die rondjes van de carrefour met saus en crunchies), dessert: Tiramisu (zeker als het zelfgemaakt is) - Emmelien: aperetief: lekkere chipjes en ice tea peach, voorgerecht: paprikasoep, hoofdgerecht: scampi diabolique, dessert: speculosisu - Danse: Voorgerecht: chips, hoofdgerecht: sushi, en we gaan nog samen naar de winkel! - Micha: ribbetjes - Sofie: voorgerecht: hummus van rode biet en geitenkaas, hoofdgerecht een verrassing!! Dessert: Ben en Jerry brownie ijs - Maren: hoofdgerecht: loempias met rijst en zoetzure saus, dessert: Tiramisu - Anke: hoofdgerecht: macaroni in de oven met zalm, dessert: verse pudding - Anna: hoofdgerecht: pizza quatro formaggi, dessert: Tiramisu - Kika: aperitief: verse fruitsap van papy, hoofdgerecht : sushi, dessert: brownie met vanille ijs en framboosjes

2021-07-23 17:27:00
-------------------
WE ZIJN ER! Na 18 dagen kunnen we eindelijk neerploffen aan het strand. Afgelopen dagen vierden we twee verjaardagen, die van Robben en Ella Gaublomme. Ze kregen cadeautjes die goed van pas kwamen. Ella haar miniventilator zorgde tijdens het stappen voor de nodige verfrissing. Robben zijn voetbal zorgde na het stappen voor een teambal battle tussen de jongens en meisjes. Hierbij werden onze voeten niet van de koeienkak en de losliggende stenen gespaard... God zij dank was het nog maar 1 dag stappen. We kwamen in tussentijd ook nog langs Perthus waar we allen genoten van de plaatselijke 'beach' bar met een goede vettige friet en een kebab. Helemaal opgeladen van de toch wat bizarre supermarkten in Perthus trokken we een stevige col op. We kwamen aan bij een refuge waar we die ochtend erna met de meiden van een heerlijk ontbijt smulden. Van de tent op zetten kwam niet veel meer in huis, de laatste nachten sliepen we steeds in openlucht. Mamas en papas, houdt jullie klaar. Na 22 avondmalen die niet altijd even hoogstaand waren laten we morgen weten naar welk menu we hunkeren. Wij nemen alvast een frissen duik in de zee en zullen ons vanavond uitleven bij het optreden hier aan de dijk. Daaag!

2021-07-19 22:24:00
-------------------
Hellowkess! Het is weer even geleden dat we iets van ons lieten horen. Excuses! Dat ligt aan het weinig bereik en het vele plezier. 4 dagen geleden stond onze wekker om 5u15. Iedereen was klaar voor een dauwtocht! Met de petsel op het hoofd wandelde we de berg verder op om van een waanzinnige zonsopgang te genieten. Hierna daalden we af naar Arles-sur-tech. We kwamen vroeg aan en genoten in 30 graden van de rivier. Deze 30 graden houdt tot op de dag van vandaag nog steeds aan. In de avond gooiden we onze benen los voor een dansavond. De dag erna was het rustdag, op naar het zwembad waar we voor de eerste keer konden genieten van een echte douche met warm water! We eindigde de dag met een heuse bbq. Gisteren vertrokken we weer met volle goesting en beklommen we Col de Paracolls. We kwamen aan bij het spookdorp waar we Thomas ontmoette. Een oude man die al 3 jaar lang op pad was met zijn tent en zijn hond. Hij vertelde ons een uur lang filosofische levenslessen. Hierna sliepen we met z'n allen onder de blote sterrenhemel. Heel gezellig hoewel we doorheen de nacht wel wat van de heuvel naar beneden schoven. Vandaag zijn we aangekomen aan de Spaans-Franse grens waar we een achtergelate briefje ontvingen van de vorige nitakgroep. Voor de zoveelste keer een zalig uitzicht. Wederom slapen we zonder tent. Slaapwel!

2021-07-14 14:42:00
-------------------
Hallokes miauwekes, Zondag: Op naar Py! Uitkijkend naar onze eerste rustdag daalden we al zwoegend en zwetend af naar het kleine dorpje, over zwoegen en zweten gesproken: op het Frans toilet was het pas echt werken... Na een iets te plezante avond kregen we het aan de stok met de burgemeester en viel onze rustdag bijna in het water. Gelukkig nam de plaastelijke held het voor ons op en konden we toch nog genieten van een heerlijke dag chillen. We trakteerden de leden op versgebakken koffiekoeken. Gisteren was de tocht korter dan verwacht en hebben we al kokend genoten van het fenomenale uitzicht. Aangezien de nationale feestdag die nacht werd ingezet, keken we in onze slaapzakken gezellig naar het vuurwerk. Ps: onze gedachten gaan uit naar de grote takken ❤

2021-07-10 20:15:00
-------------------
Hier zijn we weer! Eergisteren kwamen we een winkeltje tegen. We kochten lasagna, pizza en als ontbijt voor de volgende dag verse chocoladebroodjes. We waren goed optijd en genoten samen van de avond, al kijkend naar de vallende sterren. De volgende dag was een korte stapdag waarbij we om vroeg aankwamen bij een refuge. Hier wachtte een knappe bink met zijn twee leuke honden ons op. We namen een zeer kleine plons in de vree koude rivier. Gelukkig geen blauwalgen in dit water :))). De mannelijke leiding kenden meteen hun plaats en maakte voor ons een kampvuur waar we ons konden opwarmen en liedjes zongen. Vandaag trotseerde we de col Mitcha in de vlakke zon. Insmeren geblazen dus! We namen een lange siësta op de top van de berg waar we bijna wegwaaiden. Om 16u kwamen we aan op onze slaapplaats en kaarten we een hele namiddag lang. De voorbije dagen hebben we heerlijk weer gehad. Enkel de wilde koeien kruisen letterlijk ons pad. Wat toch al voor kleine paniekaanvallen zorgde maar ook memorabele momenten. Verder zagen we ook al marmotte, reeën, kikkers en een gespiesde vos (brrr). Ciaociao!

2021-07-08 13:35:00
-------------------
liefste nitakvolgertjes, tijd dat we eens iets van ons laten horen. Dag 1 was volop genieten: vlakbij de camping namen we een plons in een zalig meer. Jammer genoeg viel er al meteen een gewonden. Al bij al viel de schade nog mee hoewel er de volgende dag geen doktersbezoek aan ontbrak. 1 hechting en goede verzorging door de leiding en Micha kan de bergen weer op. Hierdoor zijn we wel pas om 15u kunnen beginnen aan onze 1e stapdag. We kwamen dan ook pas om 22u30 aan op onze eindplaats in volle regen. Waarbij we vol moed dachten: volgende dagen kunnen enkel beter. Niets was minder waar. Op de tweede stapdag namen we toch wel niet onmiddellijk de verkeerde route waardoor de stapdag van normaal 6u45 een stapdag werd van 9u45. Maar deze groep krijg je niet klein, met zicht op een warme chocomelk en een frisse pint zetten we onze tocht verder. Nadat Jakke net ontsnapte aan de aanval van een koe kwamen we juist voor sluitingstijd van het café toe op onze eindplaats en genoten we samen van paninis en frisse drankjes. Dit hadden we nodig! Nu zijn we stapdag 3 en de zin om vroeg aan te komen zit er zo sterk in dat we stevig doorstappen. Momenteel genieten we in het zonnetje van ons middageten. Tot snel!