De mobiele site is nog in aanbouw en werkt mogelijks niet optimaal

Nitakkamptelex 2017


2017-07-25 16:36:00
-------------------
Na een heerlijk dagje zon, zee en stenen strand zijn we al volop aan het wegdromen over de culinaire kunsten van het thuisfront. Bij deze een hele lijst van onze verlangens voor de dag waarop we terugkomen: Marie G zalmtartaar, witloof met hesperollekes n moelleux, Robin en Hanne gehaktbrood met kriekskes en puree en tiramisu als dessert, Lieze erwtjes en worteltjes, hamburger en gebakken patatjes, Hasse fruitsla, Hendrik frietjes, bickyburger en rijstp, Sep pizza van Simoerg, Charlotte frietjes met stoofvlees, fruitsla en een racketijsje, Heleen en Marie zalm, Lieselot wil verrast worden, ook Tom wilt verrast worden maar wel een moelleux als dessert, Simon ballekes in tomatensaus met frietjes en tiramisu. Caro canneloni, Cleo een buffet van de Ferro, Ella ballekes in tomatensaus met puree. Hopelijk kunnen jullie deze wensen vervullen. Door het kansenspel zal onze aankomst op een speciale manier ingeleid worden. Genoeg over de thuiskomst, wij gaan verder genieten op het strand en vanavond onze voetjes onder tafel schuiven in de pizzeria. Tot hl snel.

2017-07-24 16:17:00
-------------------
De laatste nacht in de bergen was nogal... speciaal: een veldje vol koeienvlaai, onweer in de avond, een boom die omviel en een everzwijn dat ons een tweetal uur gezelschap hield, of beter wakker hield door onze piketten uit te graven, onze restjes op te eten en te kauwen op ons afval. Kortom, niet iedereen even uitgerust, maar wel iedereen even vroeg uit de veren met goeie moed om in de middag in Banyuls aan te komen. Bijna waren er een aantal leden weggewaaid door de gigantische stevige wind, maar na een uiteindelijk vlotte stapdag was het zover: om 13u stonden we aan het eindpunt van de GR10. We konden niet sneller het water in duiken. Een uurtje later zaten de meisjes al in de winkels en waren de jongens aan het voetballen tegen de locals. Nu installeren we ons allemaal op de camping en dan alleen maar ontspannen!!! Groetjes van het goei leven hier.

2017-07-23 00:00:00
-------------------
Hoi piepeloi! Na een ietwat vreemde passage in la perthus met een winkel die geen enkele vorm van groenten of fruit te bieden had, kwamen we na een loodzware beklimming, die eindeloos leek te duren, aan. Bij de aankomst werden we aangenaam verrast door picknickbankjes, een mooi uitzicht en een leuke brasserie waar we morgen van een lekker ontbijtje zullen genieten. Ook kreeg Heleen haar adjectief, we noemen haar vanaf nu: Warmpositieve Kleine Panda. Een mama en een papa worden een zeer gelukkige verjaardag gewenst! Wij kijken al uit naar de zee die steeds dichter bij komt. Tot snel!

2017-07-21 20:35:00
-------------------
Ola, iedereen! De Spaans-Franse grens bereiken in de wolken was niet hoe we het ons ingebeeld hadden. Terwijl de meisjes samengehokt in slaapzakken aan het tetteren waren, gingen de jongens op tocht. Na een confrontatie met een koe kwamen ze goedgeluimd terug, en toen dan de zon nog tevoorschijn kwam zat de sfeer er terug volop in. 's Avonds werd er nog genoten van de lichtjes in de verte en daarna kropen we tevreden ons bed in. Vandaag stevig gedaald terwijl verschillende spelletjes gespeeld werden, waardoor de tijd snel vooruit ging. Nu rustig gekookt met 2 nieuwe vrienden. Enkel Tom verwelkomt het paard en de muilezel niet met open armen. Morgen terug bevoorraden in La Perthus. Gegroet!

2017-07-20 08:10:00
-------------------
Onze rustdag heeft het gewenste effect gehad: kwaaltjes zijn (zo goed als) gaan liggen, goestingskes werden vervuld, er werd samen gekookt en gelachen en de batterijen werden opgeladen voor de laatste vijf stapdagen. Het vertrek uit Arles-sur-Tech, dat werd ingezet met een toch wel pittige col, was voor onze ondertussen getrainde groep als twee vingers in de neus en ook de rest van de dag vloog voorbij. Deze nacht vloog er iets anders voorbij... Donkere wolken. Nu begon het toch wel niet te onweren wanneer we massaal hadden besloten om buiten te slapen onder de mooie sterrenhemel. Het had namelijk toch al in geen week een druppel geregend. Gevolg: grote volksverhuizing naar de kerk van het spookdorpje. Gelukkig kwam Klaas Vaak met plezier een tweede keer langs en kon de nachtrust hervat worden. Opstaan met grijze lucht doet ons niets. Wij vertrekken vol goeie moed naar de Spaans-Franse grens, adios!

2017-07-18 13:33:00
-------------------
Gisteren opgestaan in het donker om een dauwtocht te doen. Volgens enkele werd daar tot nu toe het mooiste uitzicht aanschouwd. Na een zware maar vlotte tocht bereikten we in de late middag Arle-sur-tech. Een klein stadje dat voor ons als een paradijs (met een winkel) is en waar we vandaag liggen te genieten van onze rustdag. Nog op de planning: rusten, genieten van't goeie weer, zwemmen, ons wassen, genieten, eten en... genieten!

2017-07-15 23:57:00
-------------------
De alombekende rots was toch niet zo bekend... Onze hoop maakte ons gretig waardoor we een dag te vroeg vol euforie uitkeken naar 'DE ROTS'. gelukkig geen volledige teleurstelling maar wel een prachtig uitzicht. Desondanks de kleuren van de zonsondergang gisteren, werden pas deze avond onze verwachtingen ingelost op de enige echte rots. Naast herinneringen die gevormd worden, is ook Lieselot haar volledige totem bepaald: bewustgevende gewone hamster. Voordat we onder de wol kruipen genieten we nog van een gezellige babbel en een prachtige sterrenhemel zoals die in ons Belgenland niet tot vinden is. Kortom, we zijn het hier nog belange niet beu. Tot snel!

2017-07-14 16:54:00
-------------------
Dag lieve nitaktelexvolgertjes, de Col Mitja ligt al even achter ons. Na een gezellige middagsista in Mantet kwamen we aan in het gastvrije Py. Hier werden we door de plaatselijke picerie verwend met chocoladebroodjes en ander lekkers. Nu volgen we verder ons pad tot de alombekende rots, waar vooral door Marie Carteus wordt gehoopt dat het reeds prachtige uitzicht wordt verrijkt door vuurwerk omwille van de nationale feestdag. Ten slotte een update over het weer: geen wolkje aan de lucht. Zonnige groetjes!

2017-07-12 08:44:00
-------------------
Gisteren een rustige stapdag die eindigde bij een riviertje waar we ons eindelijk wat konden wassen. We hebben de dag afgesloten met onze eerste totemisatie: Marie G. kan vanaf nu een vrijlevende Ocelot genoemd worden. Nu stevig aan het ontbijten om ons voor te bereiden op onze beste vriend de Mitja.

2017-07-10 20:57:00
-------------------
Vandaag opgestaan met onweer: een orkest van donder, sfeerlicht en 3D-effect verzorgd door Bliksem & Hagel. Nadat de boer, op wiens veld we de nacht doorbrachten, ons waarschuwde voor meer onweer in de loop van de namiddag, zijn we de bergen niet verder ingetrokken maar hebben we uit noodzaak een vervroegde rustdag ingelast. Tot de vroege namiddag hebben we toch nog kunnen genieten van de zon. Terwijl we dit schrijven zijn we de regen aan het uitzitten en is er al een hele resem (volgens Hasse) marijnblauwe wolken gepasseerd. Iemands ouders kunnen zich over een paar dagen/weken gelukkig prijzen en zich verwachten aan een verrassing in de brievenbus. We zijn benieuwd wat volgt en houden jullie op de hoogte!

2017-07-09 08:00:00
-------------------
De eerste twee vermoeiende stapdagen achter de rug. Regen, zon, wind, alles zijn we al tegengekomen. Verschillende records werden gebroken: 2 blijnen na 3 uur, 5 keer vallen op 2 dagen, 5 potten die vallen op 1 kookavond en 20 muggenbeten op 1 schouder. Kortom, buiten wat geklungel geen grote problemen.

2017-07-07 00:10:00
-------------------
Liefste ouders en volgers, hier een eerste teken van leven. De eerste grote verplaatsing is vlot verlopen. Nu nog de geslaagde feestmaaltijd aan het verteren en aan het genieten op een camping in Toulouse. Morgenvroeg, voor de zon op is, gaan we de bergen in om ons avontuur echt te beginnen. Tot snel!